Ciasto 3 bit :)
Składniki :
- 8 paczek herbatników
- 2 budynie śmietankowe
- 0,5 l mleka
- 1 kostka masła
- 1 łyżka cukru
- 0,5 l śmietany kremówki 30% (400-500 ml)
- 1 łyżka żelatyny (rozpuścić w 3 łyżkach ciepłej wody)
- 1 puszka masy krówkowej
- 2 śnieżki
- czekolada mleczna lub gorzka
Przygotowanie:
- Herbatniki rozłożyć w prostokątnej formie. Na nie wyłożyć masę krówkową.
- Rozłożyć ponownie warstwę herbatników.
MASA I :
Ugotować 2 budynie z 0,5 l mleka (według przepisu na opakowaniu). Zmiksować masło i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wyłożyć na herbatniki masę budyniową. Rozłożyć ostatnią warstwę herbatników.
MASA II:
2 śnieżki ubić na sztywno ze śmietaną kremówką. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Połączyć i wyłożyć na ostatnią warstwę herbatników.
PRZEŁOŻENIE:
- herbatniki
- masa krówkowa
- herbatniki
- masa budyniowa
- herbatniki
- masa ze śmietany
- starta czekolada.
Witam. Pomiędzy masą budyniową a ze śmietany są czekoladowe herbatniki? Bo zastanawia mnie ciemny kolor. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam :) Herbatniki namokły masą ;) Dlatego tak to wygląda :)
UsuńWyśmienite ciacho !!!! Piękne Ci wyszło :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo! ;)
Usuń