niedziela, 23 listopada 2014

Filet z kurczaka w jogurtowej marynacie

Filet z kurczaka w jogurtowej marynacie


Składniki :
  • Filet z piersi kurczaka – 470 g
  • Ziemniaki – 600 g
  • Jogurt naturalny – 200 g
  • Ketchup pikantny – 3 łyżki
  • Olej rzepakowy – 100 ml
  • cytryna – 1/2 szt.
  • sól, pieprz
Przygotowanie : 
  1. Filety umyj, osusz. podziel na porcje. Ketchup wymieszaj z jogurtem, dodaj łyżkę oleju, posól, wsyp odrobinę pieprzu. Mięso włóż do marynaty, odstaw na ok. 30 min.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój .
  3. Mięso usmaż na patelni grillowej lub zwykłej z minimalną ilością tłuszczu. 
  4. Frytki usmaż na oleju. Podawaj z surówką. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz