piątek, 21 listopada 2014

Zupa krem z czerwonej papryki i pomidorów

Zupa krem z czerwonej papryki i pomidorów :) 
Składniki : 
  • 4 duże czerwone papryki
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Papryki kroimy w drobną kostkę. Obraną cebulę siekamy, smażymy na złoto na oliwie. Paprykę dodajemy do cebuli razem z umytymi, pokrojonymi na cząstki pomidorami. Krótko smażymy, cały czas mieszając. Wlewamy gorący bulion i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu miksujemy lub przecieramy przez sito. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę można podać z grzankami.
Smacznego!! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz