Zupa krem z zielonego groszku! :)
Składniki :
Sposób przygotowania :
Cebulę pokrój w piórka. Pora dokładnie umyj i podkrój w paski. Ziemniaki obierz i przekrój na cztery części. Groszek odstaw aby samodzielnie się rozmroził. W garnku rozgrzej olej, dodaj cebule oraz pora. Całość smaż aż zacznie nabierać rumianego koloru. Teraz wlej litr wody i dodaj ziemniaki. Dodaj Bulionetkę Knorr i całość gotuj aż ziemniaki zmiękną, ok. 15 minut. Dodaj rozmrożony groszek i gotuj kolejne 5 minut. Groszek powinien zmięknąć lecz zachować zielony kolor. Dopraw zupę sokiem z cytryny oraz cukrem. Dodaj listki świeżej mięty i całość dokładnie zmiksuj. Jeśli chcesz możesz zupę przetrzeć. Krem z zielonego groszku podawaj z groszkiem ptysiowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz