poniedziałek, 24 listopada 2014

Ciastka jogurtowe

Ciastka jogurtowe

Ciastka jogurtowe :) Udekorowałam je rodzynkami i słonecznikiem. Smakują również bez dodatków, jak i z dżemem truskawkowym lub wiśniowym. :) Zamiast cukru można dodać kilka przypraw i ok.45 g tartego żółtego sera. ;)


Składniki : 
  • 225 g mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 60 g masła
  • 60 g cukru
  • 1 jajko
  • 6 łyżeczek jogurtu naturalnego.
Przygotowanie : 
  1. Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać z masłem. Dodać cukier.
  2. Jajko roztrzepać z jogurtem i dodać do masy. Całość dobrze wymieszać.
  3. Rozwałkować ciasto na 1,5 cm i wycinać z niego kółka (ok. 5 cm).
  4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez ok. 10 minut, aż zrobią się brązowozłote.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz