niedziela, 23 listopada 2014

Roladki z pieczarkami w sosie grzybowym

Roladki z pieczarkami w sosie grzybowym

Obiad idealny na niedzielę lub święta :) SMACZNEGO!! :P


Składniki :
  • 10 kotletów ze schabu
  • 500 g pieczarek (zostaw parę do sosu)
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki natki pietruszki i koperku
  • sól, pieprz, przyprawy
  • cebula
  • czosnek
  • 1 kostka bulionu grzybowego
Przygotowanie :
  1. Pieczarki umyj, pokrój i usmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw farsz, żeby się wystudził.
  2. Kotlety rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy nakładaj łyżkę farszu i zwijaj roladki, zakładając brzegi do środka. Zepnij wykałaczką lub zwiąż nicią. 
  3. Roladki obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony ząbek czosnku. Smaż aż cebula się zrumieni. Zalej szklanką wody.
  4. Do gotujących się roladek dodaj pieczarki i  kostkę bulionu grzybowego.
  5. Dopraw solą, pieprzem, natką pietruszki i koperkiem.
  6. Gotuj aż roladki będą miękkie.
  7. Podawaj z ziemniakami i surówką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz