sobota, 22 listopada 2014

Bruschetta

Bruschetta



Planujesz zrobić imprezę z okazji urodzin lub urządzasz parapetówkę, a nie wiesz jakie przekąski podać gościom? Oto Twoje rozwiązanie! Bruschetta to tradycyjna przystawka w kuchni włoskiej.Bardzo tania i szybka do zrobienia. Każdy Twój gość nie będzie umiał obejść się smakiem i na pewno sięgnie po tą pyszną zagryzkę! :)

Składniki :
  • 1 bagietka
  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • garść liści bazylii
  • oliwa z oliwek
  • pieprz, sól
Przygotowanie :
Bagietkę pokroić w plastry i przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 190 C (termoobieg) na 5-10 minut. Pomidory bez pestek pokroić w małą kostkę, dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek i bazylię. Skropić oliwą z oliwek, doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i przełożyć na ciepłe grzanki. Podawać od razu. Smacznego!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz