poniedziałek, 24 listopada 2014

A la cordon bleu :)

A la cordon bleu :)




Składniki : 
  • 4 kotlety schabowe
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry chudej szynki
  • 2 jajka
  • 7 łyżek mąki
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 8 łyżek oleju
  • 4 łyżeczki masła
  • sól, pieprz
Przygotowanie : 
  1. Mięso rozbij na cienkie kotlety. Oprósz solą i pieprzem. Na kotletach ułóż po plastrze szynki i sera, złóż na pół. Brzegi zbij tłuczkiem. Chłodź 3 godziny.
  2. Kotlety obtocz w rozkłóconym jajku, mące, bułce tartej. Smaż na oleju 10 minut z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem na każdym kotlecie połóż łyżeczkę masła. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz