sobota, 22 listopada 2014

Pulpeciki meksykańskie

                    Pulpeciki meksykańskie! :)
Składniki :
  • mięso mielone / 1 opakowanie
  • pół pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • czerwonej fasoli z puszki / 100 g
  • posiekana cebula / 1 sztuka
  • posiekane ząbki czosnku / 2 ząbki
  • tarty żółty ser gouda / 100 g
  • białko
  • posiekana natka pietruszki / 1 pęczek
  • bułka tarta / 2 łyżki
  • pomidor w puszce / 1 sztuka
  • bazylia / 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy / 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie :
  1. Przygotuj sos: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim ząbek czosnku. Następnie dodaj pomidory i duś całość ok. 30 min. Na koniec dopraw bazylią oraz solą i pieprzem.
  2. Mięso mielone połącz z cebulą, papryką, fasolą, czosnkiem, białkiem, żółtym serem i natką pietruszki. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj bardzo dokładnie na jednolitą masę, dodając porcjami bułkę tartą.
  3.  Z masy formuj pulpeciki i smaż na rumiano z wszystkich stron na pozostałym oleju. Po usmażeniu pulpeciki przełóż do sosu pomidorowego i duś razem ok. 10 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz