Muszle ze szpinakiem i fetą
Składniki :
Przygotowanie :
- Makaron wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i skrop 1 łyżką oliwy. Delikatnie wymieszaj i odstaw.
- Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni na 1 łyżce oliwy.
- Dodaj szpinak i duś, aż liście się zblanszują ( 3-4) min. Wsyp pokruszony ser feta i listki bazylii. Wymieszaj i dopraw pieprzem.
- Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni ( grzanie góra- dół ). Dno naczynie żaroodpornego posmaruj oliwą.
- Napełnione farszem muszle ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut. Ustaw piekarnik na funkcję grill i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz